Tvrdí, že Ivo nie je Ivan, no meniny oslavujú v rovnaký deň. Hrdí sa, že je Rusín, no jeho meno má staronemecký pôvod. No a do tretice, pýši sa tým, že je rodák z Humenného, no význam jeho mena odkazuje na stredoslovenský Tisovník. Povedali by ste si, že to nie je veľmi pozitívna vizitka pre človeka, ktorého sme si vybrali za člena mesiaca. No okrem vyššie uvedených faktov, je náš júnový MoM aj vyštudovaný právnik, a tí sú vraj platení za to aby klamali. S Ivom je to však inak, pretože sa ako právnik neprezentuje, a radšej ako klamstvami, sa živý ako predátor na trhu s realitami (napísal by som, že je realitný žralok, ale žraloka môžeme mať v gyme len jedného). A tu sa dostávame k ďalšiemu protikladu, keďže Ivo v práci predátor, je v súkromí milujúci otec troch detí a manžel, ktorý každú stredu berie svoju manželku na dlhé nočné prechádzky. Náročná práca, tri deti, no aj napriek tomu si dokáže takmer každý deň ukradnúť hodinu pre seba a venovať sa športu, ktorý je tiež pevnou súčasťou jeho života. My sme veľmi radi, že tým športom je práve CrossFit, a ešte radšej, že to je u nás v CF Proton.

Povedz nám niečo o sebe.

Ahojte všetci, tým ktorí nemajú počas týždňa nastavený budík na 5:00, aby o pol hodinu nato už mohli stáť pri tabuli a s karpinami v očiach si na ňu napísať svoje meno sa v krátkosti predstavím. Moje meno je Ivo nie IVAN! A to z jednoduchého dôvodu, mám to tak napísané v rodnom liste. Mám 31 rokov, som šťastne ženatý, čoho výsledkom sú moje tri živé striebra s nekonečným možstvom otázok, extrémne rýchlym trávením a neukojiteľným pocitom hladu (kde “radšej šatiť ako živiť” naberá úplne iný rozmer). Som vyštudovaný právnik, ale v minulosti som, ako väčšina právnikov, robil všetko len nie právo. Chvíľu som pracoval ako koncipient, následne ako manažér predajní s mäsom na východnom Slovensku, a posledných 6 rokov fungujem ako realitný maklér, čo ma napĺňa do takej miery, že si trúfnem povedať, že ma moja práca baví. :-) Narodil som sa v Humennom, kde som aj vyrastal, takže dva-dve a podobné srandy sú mi viac než prirodzené. Okrem toho som aj 100% Rusín: “to znamenať že znam bisidovaty po rusnacky” preklad: “to znamená že viem rozprávať po rusínsky”. Čo sa týka môjho voľného času, tak ten pri troch deťoch, ktoré majú moju 100%-nú pozornosť až do momentu, kým pôjdu spať, pre mňa začína niekedy po 21. hodine. To už väčšinou meliem z posledného, takže nič mentálne náročne nevyhľadám, čiže skôr si pozriem nejaký dobrý film, prípadne ideme s manželkou na prechádzku (po toľkých deťoch je nebezpečné zdržiavať sa doma :-D ), alebo ma jednoducho vypne niekde na gauči. Ďalšia vec čo o mne asi neviete, je môj nie úplné štandarndý hudobný vkus, keďže môj obľúbený spevák je Karol Duchoň, ďalej v mojom repertoári nemôžu chýbať ľudové piesne, ale sem-tam si uletím aj na niečom komerčnom, čo púšťajú aktuálne v rádiách. Mám ešte kopec kadejakých zaujívamostí ako úchylka na dokonalý poriadok, obľúbený alkohol rum, farba červená atď., ale nerád by som si vyhádzal všetky esá z rukáva, resp. nerád by som klesol vo vašich očiach. :-D

Venoval si sa nejakej aktivite pred tým ako si začal cvičiť u nás?

Šport ma sprevádza celý život a pravdupovediac som na ňom trochu závislý. Čo sa prejavuje tak, že pokiaľ nemám dostatok pohybu, tak viem byť následne veľmi nepríjemný spoločník, takže manželka CrossFit viac než uvítala. V detstve som hrával cca 2 roky hokej, následne 12 rokov basketbal tak, že som reprezentoval Humenné vo všetkých kategóriach od juniorov až po mužov. Popri basketbale som privoňal aj k rugby, keďže sme mali na škole premotivovaného angličtinára, ktorý aj reálne bol patriot z Anglicka, a tak založil Rugby team a mám pocit, že sme boli aj zaregistrovaní v slovenskej lige (v tom čase tam boli asi dva tímy). Keď som prišliel študovať do Bratislavy, vypĺňal som si svoj čas fitkom, k tomu nejaký futbal so spolužiakmi, beachvoleyball a slovenská hádzaná. Po škole, popri deťoch a práci mi toho času na šport zostávalo trocha pomenej, tak už som chodieval len rekreačne do posiľňovne.

Prečo si začal s CrossFitom?

To CrossFit si začal so mnou! :-D V zásade to celé vzniklo tak, že mi môj známy pri stretnutí začal rozprávať ako sa dal na CrossFit, že to je úplne iný druh cvičenia, ako dvíhať železo v posiľňovni medzi hlavohruďovými väzbami, kde väčšina nosí tepláky, (“every day – skip leg day”)… Čo mne extrémne vyhovuje, lebo čo nenávidím je stereotyp a čo milujem je dynamika pri športe, tak som si veľmi rýchlo vedel odpovedať, kde povedú moje najbližšie kroky.

Prečo práve CrossFit Proton?

Úplne jednoducho, keď chceš robiť niečo na vysokej úrovni, tak sa musíš učiť od najlepších. V tom čase, keď som sa rozhodoval, tak som nemal žiadnú vlastnú skúsenosť s CrossFitom, takže som to logicky nemal ako a s čím porovnať. Preto som trocha pogooglil, prečítal si nejaké referencie a mal som v tom jasno. S odstupom času môžem povedať, že to, čo som sa vtedy dočítal, ani z ďaleka nevystihuje realitu. CrossFit Proton nie je len tak nejaký gym, kde sú nejakí tréneri a potom ďalší spolutrpiaci, ale je prienikom množstva pozitívnyh vecí v jednom čase a na jednom mieste. To, že Proton má z môjho pohľadu dokonale a profesionálne vybavené a zariadené priestory je pri ostatných výhodách a službách takmer zanedbateľné. Mne osobne najviac imponuje neuveriteľne profesionálny a jedinečný prístup trénerov nadľahčený sarkazmom, čo tomu celému dodáva tu správnu atmosféru a čo podľa mňa tvorí dušu celého Protonu (Ave Mišo!).

Významný moment Tvojej CrossFit kariéry, ktorý sa Ti vryl do pamäte?

Tak tých momentov bolo viac. Určite musím spomenúť Basics s Palom, kde mi dal nazbierať čo najviac burpees za minútu, na konci ktorej ma veľmi nepekne vyplo a vtedy som si pomaly začal uvedomovať, že dokážem pískať aj pľúcami. Následne nezabudnem na tréning s Aďkou, v ktorom boli zhodou okolností tiež burpees, tak som si v polovici WOD musel odbehnúť vyprázdniť obsah žalúdka a potom som pokračoval ďalej. Ale medzi najvýznamnejšie milníky v mojej doposiaľ veľmi krátkej CrossFitovej kariére bolo, keď som si prvýkrát mohol napísať RX na tabuľu. Určite významným bol pre mňa Christmas Cup, z ktorého som si odniesol bronz v Sc kategórii. No jednoznačne najvýznamnejším momentom pre mňa bolo obdobie “lockdown-u” počas Korony, a to ako bravúrne ste to uchopili. Klobúk dole a zároveň obrovská vďaka patrí Vám celému CF Proton, lebo tie tri mesiace som sa naozaj každý deň najviac tešil na vypísanie nového WODu v kombinácií so sprievodným textom od Miša, nehovoriac o livestreamoch atď. Patrí Vám obrovský potlesk.
Aký je Tvoj najobľúbenejší a najmenej obľúbený pohyb / lift?

Vzhľadom na to, že som hrával basketball, tak mám celkom rád všetky druhy preskokov (box jump, box jumps over…), resp. tie mi robia najmenší problém. Horšie je to už s hrazdou, kde sa zatiaľ stále v štádiu zoznamovania. No a úplne najhoršie pre mňa je lezenie po lane, s tým sa ešte nejaký ten piatok potrápim.

Ovplyvnilo to, že cvičíš CrossFit Tvoj bežný život?

Určite áno. Okrem toho že čas 5:30 a 18:00 nabral v mojom živote úplne íný rozmer :-D, tak z vlastnej skúsenosti musím povedať, že vďaka CF viem držať krok s mojími deťmi pri ich všetkých aktivitách, za čo som asi najviac vďačný. To že sa človek cití byť zdravší, mobilnejší, silnejší, vytrvalejší atď. je len ďalší obrovský bonus.

Máš nejaký konkrétny cieľ, ktorý chceš dosiahnuť? Vrámci gymu alebo aj mimo neho?

Tak tých cieľov mám viac než dosť. Lebo ako sa hovorí: “pokiaľ nemáš cieľ, tak už si tam”. Určite sa mi v rámci gymu podarilo poniektoré dosiahnúť, ale myslím že väčšia časť je stále predomnou. Aby som všetko veľmi nezovšeobecnoval, tak budem aj konkrétny. Chcel by som konečne pokoriť pomyselnú hranicu MU, spriateliť sa s lanom, pridať zopár kotúčov na činku (zatiaľ idem mušie váhy), ísť HSPU bez ABMATov a veľa veľa iného :-) Ale to je presne to, čo ma na CF najviac baví. Malými krôčikmi sa dostávať k svojim cieľom, a potom si vychutnať ten pocit zadosťučinenia, keď ten cieľ dosiahneš.

Chceš zažiť najlepšiu hodinu tvojho dňa?

A okrem toho zlepšiť svoje zdravie, kondíciu, postavu a náladu?