Je introvert, tvrdí on o sebe sám. Je introvert, v gyme však nesedí sám. Je introvert, z Michiganu (toho slovenského) pochádza. Je introvert, je našim „member of the month“. Je introvert, volá sa Peter.
Na introverta si však pomerne silno obľúbil skupinové tréningy, ktorých má za sebou už 425. Z tých 425tich pobytov v gyme, sme ho zrejme nikdy nevideli so zlou náladou. Možno aj preto, že CrossFit má u neho pozitívny vplyv nie len na jeho kondíciu, ale dokáže si pri ňom oddýchnuť aj mentálne, jednoducho na hodinu vypnúť hlavu. Viac si už ale o prvom introvertovi majúcom v obľube skupinové tréningy prečítajte sami.

Povedz nám niečo o sebe.

Ahojte, volám sa Peter a pochádzam z mesta na ďalekom východe SR, ktoré domáci nazývajú tiež „Michigan“. Mám 39 rokov a pracujem v jednej nadnárodnej spoločnosti ako IT developer v jazyku, ktorý už len dôchodcovia pamätajú. Ak práve necvičím a nepracujem, tak rád trávim čas so svojimi blízkymi, hrám PS a veľmi rád cestujem.

Venoval si sa nejakej aktivite pred tým ako si začal cvičiť u nás?

Niekedy dávno som hrával aktívne basketbal, no kvôli komplikovanému zraneniu kolena, som s tým musel nútene skončiť. Potom bolo obdobie, kde som prakticky nerobil nič, až som natrafil na CrossFit v Protone.

Prečo si začal s CrossFitom?

Prišlo u mňa k nejakému vnútornému osvieteniu a zistil som, že sa musím začať hýbať, ak v starobe nechcem zostať s palicou v ruke. Takže po dlhých rozhovoroch s kamarátom Mirom alias Kubom (inak mali by ste ho zamestnať ako recruitera, keďže nie som jediný, ktorého presvedčil) som zistil, že CrossFit z pohľadu komplexnosti cvikov vyzeral presne na to, čo by ma bavilo a som rád, že to prerástlo až do vášne. Jednoducho som v stave, ktorý asi väčšina ľudí v gyme pozná, že mám výčitky ak nejdem na tréning. :)

Prečo práve CrossFit Proton?

Ako som už spomínal vyššie, Proton bol pre mňa jediná voľba z pohľadu recenzií, a po prvých tréningoch som sa presvedčil, že je to to správne miesto.

Významný moment Tvojej CrossFit kariéry, ktorý sa Ti vryl do pamäte?

Neviem či to nazvať významným momentom, no pocit, ktorý si budem pamätať navždy je, ako som vybiehal do druhého behu na prvom Murphovi, a rozmýšľal nad tým, či sa vôbec dokážem vrátiť naspäť do gymu, alebo ma len niekto nájde ležať pri ceste keď pôjde domov. :) No z tých príjemnejších, asi prvý „ťažší“ snatch.

Aký je Tvoj najobľúbenejší a najmenej obľúbený pohyb / lift?

Niekedy som nenávidel burpees, ale keď som zistil, že je aj vyšší level, a to burpees s preskokom cez hocičo, tak to môžem dať na prvé miesto svojho naj NIE. Čo sa týka najobľúbenejších, je ich veľmi veľa, keďže sa teším z každého cviku, ktorý sa mi podarí urobiť v RX verzii. No topka je určite všetko ohľadom vzpierania.

Ovplyvnilo to, že cvičíš CrossFit Tvoj bežný život?

Samozrejme. Hýbem sa, a to je asi to najlepšie, čo človek pre seba môže spraviť, a plus sa mi aj lepšie zaspáva, čo je pekný bonus. Takisto každý WOD mi prečistí hlavu a CrossFit samotný ma naučil, že netreba nič zbytočne ponáhľať a postupné kroky, hoci malé, sú stále viac ako nerobiť nič.

Máš nejaký konkrétny cieľ, ktorý chceš dosiahnuť? Vrámci gymu alebo aj mimo neho?

Mám také dva, jeden je chôdza na rukách v stojke, a druhý urobiť nejaký veľký počet „unbroken“ opakovaní zhybov (aspoň 30).

Prezraď nám niečo, čo o tebe ešte nevieme…

Keď som bol mladší, tak si ľudia o mne mysleli, že som namyslený, lebo som sa im nepozdravil. No vec sa má tak, že som zle videl a nemal kontaktné šošovky ako teraz. Inak som introvert, no pracujem na tom.

Chceš niečo dodať na záver?!

Úprimne chcem poďakovať za Vašu skvelú prácu, ktorú každý deň pre nás vykonávate, či už tréningy samotné, alebo rôzne akcie, súťaže a pod. Teším sa na každý pobyt v gyme.

Chceš zažiť najlepšiu hodinu tvojho dňa?

A okrem toho zlepšiť svoje zdravie, kondíciu, postavu a náladu?