Spomeniete si ešte na niektorú zo svojich letných brigád?! Nepýtam sa preto, že je leto a je to pomerne aktuálna téma, skôr len z čisto nostalgických pohnútok, ktoré vo mne vyvolalo slovné spojenie „hot plate“. Ak niekto z Vás brigádoval v reštaurácii, ideálne za hranicami Slovenska, určite vie o čom hovorím. Ja si veľmi živo pamätám na svoju prvú skúsenosť s „hot plate“, ktorá sa udiala v jednej talianskej reštaurácii v srdci Manchesteru. Z kuchyne sa ozval zvonček signalizujúci, že jedlo je pripravené, bola to moja prvá smena, takže som utekal ako o život aby som nič nepokazil. Pri vstupe do kuchyne na mňa kuchár trpasličieho vzrastu zareval:“table 5, hot plate!“ Pre mňa bola samozrejme podstatná len prvá časť informácie, keďže je logické, že čerstvo uvarené jedlo je predsa „hot“. Vzal som tanier, vtedy ešte do jemných činkou a hrazdou nepoškvrnených rúk a vybral sa na púť k stolu č. 5. Asi po desiatich sekundách mi došlo, že „hot plate“ pravdepodobne znamená horúci tanier a aj to, že stôl č.5 bude dnes ďalej ako obvykle. Reálne mi tá cesta trvala asi 30 sekúnd no mne to pripadalo ako večnosť a na konci mojej strastiplnej cesty som nevedel, či cítiť viac to čerstvo uvarené jedlo, alebo moje čerstvo zhorené prsty. A teraz pozor, silné premostenie, podobné pocity budete mať zrejme aj Vy v piatok. „Plate“ síce horúci nebude, no stehná Vám pravdepodobne horieť budú, a aj tých 20 sekúnd Vám bude pripadať ako večnosť po každom jednom drepe. Tých drepov by ste mali v každom z intervalov zvládnuť minimálne 15. Berte to ale tak, že celé to bude trvať len 4 minúty a Vy, narozdiel odo mňa, ten plate budete môcť položiť aspoň na 10 sekúnd. V druhej časti tréningu „hot“ pocity prenesieme aj na hornú časť tela, v ktorej sa budeme venovať ring/box dipom.

[wod]1) Tabata squats holding a 45-lb. plate
2) Weighted dip 3-3-3-3 reps[/wod]

Keďže nás čakajú primárne dipy so záťažou, budeme sa zameriavať na striktné prevedenie pohybu. Kipping si necháme na nejaký metcon, ktorý nás čaká :)